Örgütün İstihbarat Ağı ve Arşivi

26.05.2019 19:05
FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ (FETÖ/PDY)
Örgütün İstihbarat Ağı ve Arşivi
Örgütün, devlet yapılanması içerisinde en etkili olduğu alanların başında, güçlü bir istihbarat ağına sahip olması gelmektedir. Öyle ki, kamu kurumlarında çalışan örgüt üyeleri elde ettikleri bilgileri örgüte aktarmakta ve toplanan bütün bilgiler örgüt içi üst birimlerde birleştirilerek, büyük bir havuz oluşturulmaktadır. 
FETÖ/PDY; Mülkiye, MİT, TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde örgütlenerek, ‘güvenlik bürokrasisi’ ve ‘istihbarat’ alanında bir ağ oluşturma yoluna gitmiştir.Bu kurumların yanı sıra, bu yapının paralel bir örgütlenmeye giderek istihbarat ağına katmaya çalıştığı kurumlardan birisi de ‘TÜBİTAK’ olmuş; son dönemde, Türkiye’nin en mahrem kurumlarından birisi olan TÜBİTAK’ta derin bir oluşuma gittiği anlaşılmıştır.
TÜBİTAK’ın özellikle en gizli birimlerinden olan ‘Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM)’deki kadroları sayesinde, devletin üst düzey siyasi ve bürokratlarınca kullanılan kriptolu telefonların dinlenildiği ortaya çıkmıştır.‘Hizmet ve eğitim hareketi’ olarak görünmesine rağmen, FETÖ/PDY’nin paralel kadrolaşma hedefinin, ‘askeri’ ve ‘stratejik’ birimlere yöneldiği; gücün, stratejik bilginin ve paranın olduğu her yere sızmaya çalıştığı görülmektedir. Bu hedeflerden birisinin de askeri ve stratejik projelerin, kriptolu telefonların üretildiği, bilirkişi raporlarının verildiği TÜBİTAK birimleri olduğu anlaşılmıştır.
Kamu kurumlarında çalışan örgüt üyelerinin vermiş olduğu  bilgiler de örgüt tarafından güncel olarak arşivlenmektedir. FETÖ/PDY ‘abilik’ ve ‘ablalık’ müessesesi sayesinde temas kurduğu öğrencilerin aileleri hakkında da bilgi toplayarak; ailelerin dini, siyasi, ekonomik, etnik köken vb. durumlarını kayıt altına almıştır.Bu kapsamda ışık evlerinden, mahalle, ilçe, il, bölge ve Türkiye geneline, yurt dışında ise yine örgütün faaliyet gösterdiği her bir yerleşim yerine ve alanına kadar, örgütün hafızası niteliğinde arşivleri vardır.