F.GÜLEN Örgütünün Mali Yapıya Sızma Amacı:

26.05.2019 19:14
FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ (FETÖ/PDY)
F.GÜLEN Örgütünün Mali Yapıya Sızma Amacı:
1- İhracatta kolaylık ve öncelik sağlama,
2- Kamu destek teşviklerini grup şirketlerine yönlendirme,
3- Mali Denetim faaliyetlerinden haberdar olma ve denetimleri yönlendirme,
4- Kamu ihalelerini örgütle bağlantılı şirketlere verme,
5- Bilişim altyapısı ve kurum arşivini örgütle bağlantılı şirketlerin menfaatine kullanma vb girişimlerdir.
Örgütün, kurumsal gelirleri konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmamakta olup, “Şirket” ya da “Anonim Şirket” olarak kurulan söz konusu kuruluşlar, elde ettikleri kazançları ticaret veya bankacılık(Bankasya gibi) üzerinden sisteme sokmaktadır.Vakıflar adı altında faaliyet gösteren kurum/kuruluşlar için ise vakıflar için tanınan vergi muafiyetlerinden yararlanılmakta, bir kısım para “bağış” adı altında söz konusu vakıflara verilmektedir.
Örgütün, sisteme sokulması yönünde sıkıntı çektiği gelir grubu, “Himmet” adı altında toplanan paralardır. Şahıslardan alınan paraların doğrudan il/ilçe sorumlusunda (Finans İmamında) toplanması, hem saklanması hem de nereden bulunduğunun sorulması durumunda sıkıntı yaratabilecek hususlardır. 
Örgüt bu sorunu, topladığı parayı, kendisine bağlılığı konusunda şüphe duymadığı ve güvendiği mutemet tayin ettiği iş adamları üzerinden aşmakta, toplanan paralar, belirlenen iş adamlarına verilerek yakalandığında kendi parası adı altında legalleştirilmesini sağlamaktır.
Örgütün şahıslardan topladığı parayı sorunsuz bir şekilde sisteme sokma yöntemlerinden biri de kamuya yararlı dernek statüsünde bulunan "Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği" gibi derneklerdir. 
     Sonuç itibariyle, Paralel Devlet Yapılanması; sayıları yüzleri aşan söz konusu  kurum/kuruluşları aracılığıyla mali açıdan da ülke içerisinde “Devlete Paralel” olarak örgütlenen organize yapıdır.