3) FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerinde Örgütlenmesi:

26.05.2019 19:20
3) FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerinde Örgütlenmesi:
FETÖ/PDY Terör Örgütü 1971 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde örgütlenmeye çalışmaktadır. Örgüt içerisinde faaliyet gösteren talebe imamları aracılığı ile örgüt evlerinde, okullarda ve yurtlarda askeri lise ve harp okullarına öğrenci hazırlanmaktadır. İlk zamanlarda az olan bu sayı yıllar geçtikçe artmış, 1984 yılından sonra bu faaliyetler yoğunluk kazanmıştır.
Örgüt yargı eli ile  Şemdinli, Ergenekon, Balyoz Askeri casusluk, Devrimci Karargah, Oda TV ve Şike davalarını TSK ve farklı kamu kurumlarındaki personelleri tasfiye, örgüte ters olanları etkisiz hale getirmek ve askeri denetim altına almak için çok çalışmıştır. Ergenekon ve diğer askeri davalar, sivil siyaset üzerindeki askeri vesayetin kaldırılması için değil, örgütün TSK, üzerinde egemen olması için gerçekleştirilmiştir. Ordunun cemaatleşmesi, kontrol altına alınması, örgütün siyasi hedefleri için zorunlu ve birinci görevidir. 
Genelkurmay başkanlığı askerin içindeki FETÖ kadrolarıyla ilgili bir soruşturma başlatmıştır. TSK içindeki yapılanma konusunda 2006 yılında başlatılan ve on yıllık bu soruşturmada bir kişi bile yargılanamamış ve suçlanamamışken yüzlerce ve binlerce asker, bu örgütün hışmına uğrayıp askerlikle ilişiği kesilmiş, emekliye zorlanmış veya yargılanıp mahkum edilmiştir.